Nemocnica v Levoči plánuje dobudovať traumatológiu a urgentný príjem

09.08.2007 Levoča

Levoča 9. augusta (TASR) - Všeobecná nemocnica s poliklinikou v Levoči s takmer 370 lôžkami hospodárila vlani so ziskom 4,1 milióna korún. Od roku 2005 je mestskou akciovou spoločnosťou.
Podobne ako ďalšie slovenské nemocnice aj levočská zápasí s fluktuáciou najmä stredných zdravotníckych pracovníkov. Jej urologické a psychiatrické oddelenie však vyhľadávajú aj pacienti zo širšieho regiónu, povedal pre TASR primátor Levoče Miroslav Vilkovský. Urológia pokrýva spádovú oblasť s približne 350-tisíc obyvateľmi a psychiatria s takmer 400-tisíc obyvateľmi. Ostatné oddelenia sú štandardné.
\"Nemocnica v súčasnosti pracuje v štandardnom režime. Má jedenásť oddelení a v budúcnosti predpokladá dobudovať jedno až dve ďalšie. Ide o traumatológiu a urgentný príjem, \" konštatoval Vilkovský.
Levočská nemocnica zamestnáva viac ako 580 ľudí a pokrýva spádovú oblasť s približne 40-tisíc obyvateľmi. Figuruje v zozname poskytovateľov neodkladnej ústavnej zdravotnej starostlivosti v Prešovskom kraji, kde minimálna sieť zahŕňa 4154 lôžok, z nich 2785 akútnych, 891 chronických a 478 psychiatrických.
 

Vyberte región